fredag den 15. marts 2013

Blog- kering

Nu sidder jeg igen og synes lidt halvdårligt om mig selv fordi jeg ikke skriver forkromede indlæg, det ene efter det andet.
Men jeg elsker at læse hos de mange kreative og velformulerede bloggerer rundt om i blogland.
Men hvordan skal jeg nu lige forklare at al den spænende læsning rundt om i blogland er med til at bremse mine skriveevner?
Er jeg en stor slatten, blegfesen, udkogt og klistret spaghetti? en person der ikke har sin egen mening og bare løber med der hvor det sner?

Og hvorfor skriver jeg nu sådan?
Jo, jeg bliver nemlig meget inspireret af al den gode læsning hos de andre bloggere. Jeg læser små rørende episoder om familiers gøren og laden. Jeg læser gribende fortællinger om menneskers sygdom, afmagt og angst. Jeg læser folks inderste tanker og følelser.
De skriver lige ud af hjertet.

Men på en måde findes der også en slags blogsprog. Nogen gange stopper det jeg læser mine tanker i at ramme papiret
Nu kan man så postulere at hvis man læser Søren Kirkegaard vil man risikerer at blive skriveblokeret fordi man ikke kan skrive som ham.

Jeg har vist begivet mig ud på dybt vand, for jeg har lidt svært ved at forklare hvad jeg i grunden mener, eller også er jeg i bund og grund bange for at træde nogen over tæerne.
Det kan jo lyde som kritik, og det er nok ikke det jeg er bedst til i verden, at kritisere. 
Og der er jo absolut ingen grund til at kritisere bloggere der har givet en flig af deres virkelighed som underholdning til mine små break i hverdagen.
Men jeg vover en flig af mig selv ved at gå lidt i detaljer.

Jeg synes f.eks. at ord som lækkermås, smuksak, det fineste, så fint, og flere superlativer bruges alt for mange gange.
Derved bliver ordene forfladigede og når noget så er superbt er det svært at finde ord.

Jeg ved godt at man ikke skal skrive en roman hver gang man har noget på sinde og derfor er man også nødt til at bruge de malende beskrivelser for at gøre det hele lidt kortere

Når jeg skal skrive et indlæg popper der altid nogle ord og sætninger op som jeg synes er rigtig gode, dem vil jeg gerne have med i mit eget indlæg, men jeg har jo en anden måde at sætte ord sammen på.
Jeg kan ikke lade være med at tænke på om emnet nu er stort eller underholdende nok til at andre gider læse mine små skriblerrier.
Nu vil de fleste vel nok sige at man i første omgang skriver for sin egen skyld. Men er det i sidste ende ikke fordi vi gerne vil dele vore tanker og oplevelser med andre?
Elleres havde vi vel skrevet til skrivebordsskuffen?

Nå jeg kom til at udgive i stedet for at gemme.
Så kan jeg jo slutte med håbet om at jeg ikke har fornærmet nogen.

jeg håber i fortsat vil læse mine indlæg, og tak fordi i læste dette.

Vi ses ;-)8 kommentarer:

 1. Jeg er ikke fornærmet, og jo nogle gange bruger vi superlativerne alt for meget, incl. mig selv.. :-D

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dine gode ord, de er dejlige at få her på morgenstunden ;-)

   KH bedstemorkaren

   Slet
 2. Kære søde du, hvor er det godt, det du skriver.
  Jeg kan genkende mange af dine overvejelser, og jeg bliver så glad over at jeg ikke er den eneste der har tanker á la dine.
  For mig er blokeringen/inspirationen noget der kommer i bølger. Nogle gange kan jeg næsten ikke stoppe med at skrive, andre gange er der gået endog temmelig lang tid imellem udgydelserne.
  Jeg har valgt at fortælle mig selv at så længe jeg skriver for min fornøjelses skyld vil jeg ikke presse mig selv til at gøre det.
  Mht. 'fornærmelserne' ... skudt helt forbi! Ingen er tvunget til at læse med. Kan man ikke lide teksten har man da altid muligheden for at zappe videre.
  Jeg kan personligt vældig godt lide skrifter, der giver mig et andet lys på verden.
  Fortsæt du bare, jeg sluger hvert et ord!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak fordi du gav dig tid til at skrive dine dejlige ord og overvejelser.
   Jeg elsker når noget "rumsterer" i øverste etage, og at dele det med nogen er jo en......idag lørdagsfryd.....

   Vi snakkes ved ;-)
   God weekend ;-)

   Slet
 3. Du har ikke fornærmet mig, jeg er ikke selv god til at lave blogindlæg med mange ord, men ind i mellem smutter der nok lidt for mange superlativer med.
  God lørdag hos dig. :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Inge fordi du læste med og tog mine ord til dig uden nid.

   Jeg læser gerne med hos dig, du er så levende ;-)

   God weekend hos dig ;-)

   Slet
 4. Jamen dog Bedstemorkaren. Du skal da skrive hvad du vil, og når du vil. Det er dit fristed dette. Jeg kender da udemærket følelsen af, ikke at have noget at komme med. Det kommer vel an på, hvad det er man vil. Nogle vender vrange helt ud, frit slag for alle til at rode med. Andre skriver mest,om de hvide boliger og andre spiser tlsyneladende hele tiden eller drikker en forbandet masse kaffe, som de fotograferer. Jeg læser mange forskelige bloggs og inspireres meget. Keder mig andre gange og tænker at gud fader, hvad er det jeg spilder min tid på. MEN.. det er faktisk hyggeligt, lærerigt og inspirerende, ind i mellem at farte rundt i blog land. Der er plads til os alle, stort som småt. Sådan skal det være. Fortsat god fornøjelse.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for dine gode tanker og at du tog dig tid til at skrive til mig.
   Jeg har lige læst din blog og skrevet et indlæg ud fra den inspiration det gav mig.

   En rigtig god dag hos jer ;-)

   KH

   Slet